torsdag 5 februari 2015

ägget i e-kolven

syfte: vi gör detta för att lära oss om volymer vid olika temperaturer.

hypotes:jag tor att ägget kommer åka ner i e-kolven eftersom att ångan kommer försöka stiga uppåt och då måste ägget ta vägen någon stans, då åker det neråt.

material: e-kolv ägg vatten
kemikalier

utförande: vi började med att skala ett ägg sedan kokade vi vatten och hällde i det snabbt i en e-kolv  sedan sat vi ägget på e-kolven som en kork.

resultat: det började med att äggulan pressades ut från äggvitan sedan följde äggvitan med och allt ramlade ner i e-kolven.

slutsats: anledningen till att det blev så här är för att den varma luften stiger men eftersom ägget är i vägen för luften att åka uppåt så pressas ägget ner istället.

felkällor: en fel källa kan vara att ägget inte var tillräckligt hårdkokt, eftersom ägget sprak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar